Kik vagyunk?

A Tiszta Választásokért Alapítványnak az a célja, hogy elősegítse a magyar választások tisztaságát. A demokrácia alapja az, hogy az emberek dönthetnek a város vagy falu, az ország és Európa sorsáról. A TVA abban segít, hogy ezeknek a választásoknak a tisztaságát mindenki meg tudja védeni.

A TVA pártok alapítványaitól és magánemberektől érkező támogatásokból működik, de a pártok és az adományozóink nem szólhatnak bele abba, amit csinálunk. A TVA munkatársai azon dolgoznak, hogy mindenki tisztában legyen a választási szabályokkal és határozottan és bátran fel tudjon lépni a választási szabálytalanságok ellen.

A TVA munkatársai nagy tapasztalattal rendelkező jogászok.

Tordai Csaba

Tordai Csaba​

kurátor

2005-től az Alkotmányjogi Főosztály vezetőjeként dolgozott az Igazságügyi Minisztériumban, ennek során egyebek között egyik előkészítője volt az egyenlő bánásmódról szóló törvénynek, az elektronikus információszabadságról szóló törvénynek, valamint részt vett a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának intézményét megteremtő törvény előkészítésében. 2007-től a Miniszterelnöki Hivatal jogi és koordinációs szakállamtitkára, majd 2008 és 2010 között jogi és közigazgatási államtitkára volt. 2010 óta ügyvédként tevékenykedik. Több sikeres alkotmányjogi panaszt és strasbourgi beadványt készített elő, alkotmányjogi tárgykörben számos publikációja jelent meg.

Sepsi Tibor

szakértő

Sepsi Tibor (1976) ügyvéd, alkotmányjogász, az ELTE Alkotmányjogi Tanszékének külsős oktatója. 2000-ben végzett az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, 2005-ben szabályozási szakjogász diplomát szerzett. 2000-2007 között az igazságügyi tárcánál előbb ügyintézőként, majd vezetőként kodifikációval és a jogszabálytervezetek alkotmányossági véleményezésével foglalkozott, ezt követően 2007 és 2010 között a Miniszterelnöki Hivatalban a kormányzati döntés-előkészítés formai-jogi ellenőrzéséért felelt. 2010 óta a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. Számos jogi cikk és blogbejegyzés szerzője, az “Így írnánk mi” közjogi blog szerkesztője. Nős, két kisfiú édesapja.

szakértők

G. Szabó Dániel

G. Szabó Dániel

jogász

A Magyar Helsinki Bizottság jogi előadója, ahol elsősorban a jogállamiságot érintő kérdésekkel és a bíróságok függetlenségével foglalkozik. 2016-ban a CEU-n végzett, a 2018-as országgyűlési választások és a 2019-es Európai Parlamenti választások alatt a Nemzeti Választási Bizottság tagja volt.

Gönczi Gergely

Gönczi Gergely

jogász

Jogász, egyebek között választási joggal foglalkozik, a 2019-es Európai Parlamenti választáson a Nemzeti Választási Bizottság tagja volt, 2019-től a CEU alkotmányjogi LLM-képzésének hallgatója. A Strasbourgi Figyelő blog szerkesztője.

Mécs János

Mécs János

jogász

Jogász, politológus, az ELTE ÁJK Alkotmányjogi Tanszékén doktorandusz, kutatási témája a választási rendszerek és az alkotmányjog kapcsolata. Jogász és politológus tanulmányait az ELTE-n végezte, ahol tagja volt a Bibó István Szakkollégiumnak. A doktori képzés mellett jelenleg a CEU-n folytat összehasonlító alkotmányjogi tanulmányokat, emellett óraadó az ELTE ÁJK-n valamint a Bibó István Szakkollégiumban.